„Me pidasime eile väga viljaka läbirääkimistevooru Venemaa välisministri Sergei Lavroviga ja tema poolt tehti algatus, mis puudutab keemiarelvi. Ja juba õhtul nõustusime me Venemaa algatusega,“ ütles Muallem Interfaxi vahendusel. Muallem rõhutas, et seda tehti selleks, et võtta pind jalge alt Ameerika agressioonilt.

Lavrov kutsus esmaspäeval Damaskust andma oma keemiaarsenali rahvusvahelise järelevalve alla ning laskma seejärel hävitada. Ettepanekuga välja tulles haaras Vene välisminister kinni oma USA kolleegi John Kerry märkusest, et säärane samm, "kui seda tehtaks viivitamatult", võiks sõjalise löögi Damaskusele ära hoida.

Ühtlasi kiitis Muallem Vene-Süüria suhteid ja lisas, et need on praegusel kriisiperioodil muutunud tugevamaks, sest Venemaa "on võtnud rahvusvahelise õiguse suhtes selge seisukoha", vahendab BNS.

Süüria välisministri sõnul on Süüria võidelnud agressiooni vastu juba kaks ja pool aastat. Ta kritiseeris Türgi positsiooni Süüria kodusõja suhtes. "Türgi on võtnud Süüria suhtes vaenuliku hoiaku. Just selles riigis relvastatakse ja rahastatakse terroriste ning antakse neile väljaõpet."

"Süüria-vastases agressioonis osaleb võitlejaid 83 riigist. Samuti on Süürias võitlemas isikuid Kaukaasiast ja Tšetšeeniast," lausus ta.

USA süüdistab Süüria režiimi 21. augusti keemiarünnaku korraldamises tsivilistidele ja ähvardanud sõjalise löögiga.