Kindral Idriss lükkas ümber väited, et mässulised on sõda kaotamas, vaatamata viimase aja tagasilöökidele. Süüria riigitelevisioon teatas kolmapäeva hommikul, et valitsusväed on saanud enda täieliku kontrolli alla Qusairi, vahendab BBC News.

Idriss teatas, et mässulised ei ole nõus andma president Bashar al-Assadile mingit rolli sõjajärgses Süürias.

„Kui rahu hind on see, et Bashar on Süürias endiselt võimul, ei vaja me sellist rahu,“ ütles Idriss.

Kindral ütles, et on andnud oma komandöridele, sealhulgas nendele, kes võitlevad strateegilise tähtsusega Qusairi linna lähedal, käsu võidelda Hizbollahi võitlejatega ainult Süüria territooriumil.

Kuid ta lisas: „Süürias on nüüd väga suur hulk Hizbollahi võitlejaid, Qusairis, Idlibis, Aleppos, Damaskuses ja ma võin öelda, et igal pool riigis. Hizbollahi võitlejad tungivad Süüria territooriumile. Ja kui nad seda jätkavad ja Liibanoni võimud ei võta midagi ette nende Süüriasse tuleku takistamiseks, on meil minu arvates lubatud võidelda Hizbollahi võitlejatega Liibanoni territooriumil.“

Süüria valitsusväed koos Hizbollahi võitlejatega on viimastel päevadel pidanud mässulistega lahinguid Qusairi pärast. Linn asub vaid kümne kilomeetri kaugusel Liibanoni piirist.

„Meie kangelaslikud relvajõud on kogu Qusairi linna tagasi toonud julgeoleku ja stabiilsuse,“ teatas Süüria riigitelevisioon kolmapäeva varahommikul.

Idriss ütles, et on kindel, et mässulised võidavad võitluse Assadi vastu.

„Aga ilma meie sõprade toetuseta lääneriikides ja USA-s jätkub võitlus palju, palju aastaid ning tuleb veel palju märtreid, rohkem hävingut,“ ütles Idriss, kelle sõnul saavutavad äärmuslased mässuliste seas sellisel juhul suurema toetuse.