Türgis asuv mässuliste esindaja ütles Reutersile, et vastavasisuline humanitaarplaan on saadetud rahvusvahelistele osapooltele.

Aleppo juhtnõukogu nimel allkirjastatud humanitaaralgatuse dokumendis kutsutakse kõiki asjasse puutuvaid osapooli arutama Aleppo tulevikku, kui humanitaarolukord mässuliste käes olevas sektoris on leevenenud.

Samuti kutsutakse dokumendis üles umbes 500 meditsiinilisest kriitilises seisus inimese evakueerimisele Ida-Aleppost ÜRO järelevalve all.

Aleppost lahkuda soovivad tsiviilisikud tuleks evakueerida Aleppost põhja poole maapiirkondadesse, mitte idlibi provintsi.

Dokumendis öeldakse, et Idlib on nüüd liiga ohtlik ägedate õhurünnakute tõttu ning sellepärast, et seal ei tulda uute ümberasujatega enam toime.

Dokumendi järgi toetavad mässulised Aleppos igasuguseid regionaalseid või rahvusvahelisi algatusi inimeste kannatuste leevendamiseks ning on jätkuvalt valmis tagama ÜRO ja humanitaarorganisatsioonide julgeolekut, kui viimased tahavad läbi viia humanitaaroperatsioone.

Süüria inimõiguste vaatluskeskus teatas varem kolmapäeval, et Süüria armee on võtnud oma kontrolli alla kogu Aleppo vanalinna, mis oli seni mässuliste käes.