Reutersi andmetel oli desertööre 39, samas kui Türgi agentuur Anatolia teatab 33 inimesest. Lisaks sõjaväelastele olid kaasas ka nende perekonnaliikmed, CNN Türki teatel paigutati kõik 224 pagulast riigi lõunaosas Hatay provintsis asuvasse sõjabaasi.

Nii Türgi kui ka Süüria ametiisikud pole ametlikke kommentaare juhtunu kohta veel andnud. Eelmisel nädalal põgenes riigist hävitajal kolonel koos teise piloodiga. Kokku on president Bashar al-Assadi teenistusest jalga lasknud 13 kindralit, märgib Agence France-Presse.

Mõningate vaatlejate hinnangul on 2011. aasta märtsis alanud konfliktis juba hukkunud 15 000 inimest. tuhanded Süüria elanikud on põgenenud kodusõja jalust naaberriikidesse.

Lisaks puhkes eelmise nädala lõpus Süüria ja Türgi vahel diplomaatiline konflikt. Süüria õhutõrje tulistas alla türklaste sõjalennuki. Ankara väitel juhtus see rahvusvahelises õhuruumis. Damaskus vabandas juhtunu pärast ja märkis, et türklased rikkusid Süüria suveräänsust. Samuti ei oleks intsidendi piirkonnas paiknevate lühimaarakettidega võimalik nii kaugele mere kohale tulistada kui seda türklased väidavad.