Tunnistajate sõnul tabas mürsurahe Al Khalidiya linnaosa, mis on olnud viimastel kuudel üks ülestõusnute peamisi keskusi. Telekanalid Al Jazeera ja Al-Arabiya edastasid kaadreid tänavatel vedelevatest kümnetest veristest surnukehadest, vahendab BNS.

"See oli tõeline veresaun," tõdes Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse juhataja Rami Abdulrahman, kes nõudis Araabia Liiga ja rahvusvahelise üldsuse viivitamatut sekkumist, et tapatalgud peatada.

"Süüria valitsusväed pommitavad linnaosa mitmest eri suunast miinipildujate ja suurtükkidega. Mõned hoonetest on põlema süttinud, teised kokku varisenud," kirjeldas Abdulrahman.

Mujal riigis tapeti reedel vähemalt 17 inimest, kellest kaks olid lapsed ja üheksa valitsuse sõdurid, lisas ta.

Keskuse andmeil tapeti kokku üheksa sõdurit kokkupõrgetes Vaba Süüria Armee mässajatega kahes Daraa provintsi külas. Kaks laps hukkusid Kfartakharimis kultuurikeskuse lähedal plahvatuses.

Aktivistide sõnul tapeti koidikul farmides kaks tsiviilelanikku Rankusi linnas Damaskuse lähedal. Kaks inimest tapeti Darayas pealinna lähedal, kui sõdurid meeleavaldajaid tulistasid, lisaks hukkus üks tsiviilelanik Hamas ja veel üks Idlibis.

"Keegi ei tee midagi, kogu maailm vaatab seda veresauna rahumeeles pealt," tõdes Homsi linnaelanik telefoni teel telekanalile CNN.

"Mitte mina pole kangelane. Kangelased on need mehed ja naised, kes praegu seal tänavatelt laipu ja haavatuid korjavad," lisas ta.

Abdulrahman kutsus samas kogu Süüria rahvast ülestõusule president Bashar al-Assadi režiimi vastu, et peatada oma rahvuskaaslaste külmavereline tapmine.

ÜRO Julgeolekunõukogu hääletab laupäeval Süüria olukorda käsitleva resolutsiooni üle, milles nõutakse Assadi ametist lahkumist, teatasid diplomaatilised allikad uudisteagentuurile Reuters. Allikad ei teadnud siiski, kas Venemaa paneb resolutsioonile veto.