Lunkina ütles Izvestijale, et võttis teatrist kuni hooaja lõpuni puhkuse probleemide tõttu filmiga, millega on seotud tema mees, vahendab AFP.

Izvestija teatel on Lunkina Venemaalt juba pool aastat ära olnud. Tema probleemide ja Suure Teatri balleti kunstilise juhi Sergei Filini vastase happerünnaku vahel ei ole aga otsest seost.

Sellest hoolimata rõhutab nii tuntud figuuri Venemaalt põgenemine pingelist õhkkonda Suures Teatris pärast rünnakut Filini vastu, milles teatri juhtkond süüdistab sisekonflikte.

Lunkina, kes on tantsinud Suures Teatris alates 1997. aastast, on üks teatri kogenumaid tähti ning pidi sel aastal esinema briti koreograafi Wayne McGregori uues lavastuses.

„Ma pidin tegema palju huvitavat tööd, sealhulgas mitu esietendust,“ ütles Lunkina.

Baleriini sõnul olid ähvardused seotud tema abikaasa, produtsent Vladislav Moskaljovi projektiga. Moskaljov kavatses teha filmi suurest poola päritolu Vene baleriinist Matilda Kšesinskajast (Matylda Krzesińska).

Moskaljov läks aga äripartneriga tülli ja visati projektist välja. Endine äripartner nõuab temalt kohtu kaudu 3,7 miljonit dollarit.

Suure Teatri pressiesindaja Katerina Novikova kinnitas Izvestijale, et Lunkina palus puhkust kogu hooajaks ja teater rahuldas selle taotluse. Novikova sõnul ei oleks teater aga saanud Lunkinat kuidagi aidata, sest vaidlus on seotud tema abikaasa tööga.

Filin viibib praegu Moskva haiglas ning talle on tehtud mitu operatsiooni nägemise päästmiseks ja näovigastuste parandamiseks, pärast seda kui maskis ründaja talle 17. jaanuaril hapet näkku viskas.

Lunkina ütles Izvestijale, et ta ei usu, et Filini ründaja oleks keegi, kes töötab Suures Teatris, kuid on keegi, kes on teatri ja balletiga seotud.