Eelnõu poolt hääletas 272 ja vastu 285 saadikut. Ootamatult hääletati maha isegi valitsuspartei ettepanek, mida oli juba niigi oluliselt lahendatud, oodata ära ÜRO keemiarelvaekspertide hinnang ja siis mõjuvate tõendite puhul sõjaliselt sekkuda, edastas Briti ajaleht Huffington Post.

Suurbritannia peaministri David Cameroni sõnul on mõistetav, et kuna parlament „riigi sõjalist tegevust al-Assadi režiimi vastu näha ei taha, ei saa Suurbritannia üheski sõjalises aktsioonis osaleda".

Erakorralise istungi ajal tuli korduvalt juttu ka kümne aasta tagusest Iraagi sõjast ja kuidas toona 2003. aastal tuli peaminister Tony Blair parlamenti jutuga, et Iraagi diktaator Saddam Husseinil on ohtralt massihävitusrelvi.

Blair sai juba samal päeval parlamendilt loa liituda Ameerika Ühendriikide sissetungiga, mõni aeg hiljem tuli aga välja, et Blairi jutt oli ebatäpne ja mingeid relvi polnudki, sõda vältab aga tänaseni.

USA kaitseminister Chuck Hagel ütles siiski reede hommikupoolikul, et "püüab endiselt luua Süüria-vastast koalitsiooni".