"Valitsusel ja politseil on kohustus avalikkust ja meie riiklikku julgeolekut kaitsta," seisis siseministeeriumi avalduses.

"Kui politsei on arvamusel, et isiku valduses on ülitundlikku varastatud informatsiooni, mis aitaks terroriste, siis peab ta tegutsema ja seadus annab talle selleks õiguse," ütles ministeerium.

Londoni politsei pidas 28-aastase David Miranda kinni pühapäeval terrorismivastase seaduse alusel ja kuulas üle. Võimud konfiskeerisid muu hulgas brasiillase sülearvuti, mobiiltelefoni, DVD-sid, mälupulgad ja mängukonsoolid, teatas AFP BNS-i vahendusel.

Miranda elukaaslane Greenwald on teinud kaastööd Briti päevalehele Guardian ja avaldanud USA luuresaladuste lekitaja Edward Snowdeni käest saadud materjali.

Advokaadi sõnul on David Miranda alustanud hagi esitamist Briti valitsuse vastu ja soovib saada ametnikelt tagatisi, et need ei anna "konfidentsiaalset ajakirjandusmaterjali" kellelegi edasi.

Miranda saabus Londonisse Berliinist, kus ta kohtus dokumentalisti Laura Poitrasega, kes on teinud Greenwaldi ja Guardianiga koostööd USA riikliku julgeolekuagentuuri NSA jälgimisprogramme puudutava info avalikustamisel.