See on seotud ebakõladega seoses Brexitiga. Teade tuli 30 minutit enne seda, kui Theresa May annab parlamendile teada uuest plaanist, mis seotud Brexitiga.

Väliskomisjoni aseesimees Keit Pentus-Rosimannus (Reformierakond) sõnas Delfile, et Johnsoni lahkumine Suurbritannia valitsusest toob niigi sisemiste vastuoludega võitleva Theresa May kabinetis kaasa korraliku segaduse. "Isegi kui Theresa May leiab Boris Johnsonile kiiresti asendaja, on Brexitiga maadlev valitsus ja konservatiivid tervikuna kehvas seisus. Väljastpoolt vaadates jääb ilmselt paljudele mulje, et mida lähemale Brexiti päev tuleb, seda kaugemale tahavad sellest teemast hoida paljud poliitikud. Head lahendust ei paista kuskilt," arutles ta. "Tõenäoliselt toob kogu tekkinud segadus kaasa ka uut Brexiti referendumit nõudvte jõudude kõvema hääle. Ja kui kogu see praegune mullistus lõpeks sellega, et britid mõtlevad 2016. aasta jaanilaupäeval tehtud otsuse ringi, oleks muidugi hästi. Kahjuks ei tasu selle võimaluse peale liigselt loota."

Äsja astus ametist tagasi ka tänavu 20. veebruaril Eestitki külastanud briti poliitik David Davis. Davis on tuntud Brexiti ministrina, sest ta juhtis Brexiti-ministeeriumit (Department for Exiting the European Union) 2016. aasta suvest ehk selle loomisest saadik. Ministeeriumi eesmärk on Ühendkuningriigi suhteid euroliiduga hoida ja kujundada nii euroliidust lahkumise perioodil kui ka tulevikus.

Davise teatas tööst loobumisest mõni päev pärast seda, kui peaminister Theresa May kindlustas valitsuskabineti toetuse oma Brexiti-plaanile, mida selle vastalised liiga pehmeks peavad.

Davis ütleb oma tagasiastumiskirjas Mayle, et praegused poliitika ja taktika muudavad Ühendkuningriigi lahkumise tolliliidust ja ühtselt turult aina ebatõenäolisemaks. Peagi pärast Davist kirjutas lahkumisavalduse veel nooremminister Steven Baker.