Uus seadus puudutab ka igaüht, keda kahtlustatakse ebaseadusliku tegevuse kaitseks sõna võtmises ja pingete üleskruvimises, sealhulgas abordivastased, äärmusparempoolsed ja loomaõiguslased, kirjutab The Telegraph.

Äärmuslike vaadete olemasolu peavad tõestama võimud, kes peavad näitama, et ekstremistid on endiselt neile omistatud seisukohtadel.

Need, keda süüdistatakse ebaseadusliku tegevuse kaitsmises, peaksid samuti esinema avaliku seisukohavõtuga demokraatia toetuseks, et neil lubataks Suurbritannias viibida.

Uued reeglid annaksid siseministeeriumile uued õigused Suurbritanniasse sisenemiskeelu saanud inimeste kohta nimekirjade koostamiseks ja andmete vahetamiseks teiste riikidega. Hetkel on kõnealustele inimestele tagatud anonüümsus, kui nad ei astu ise avalikkuse ette ja keelu vastu võitlema ei hakka.

Siseminister Jacqueline Smith ütles, et Suurbritanniasse sisenemine on privileeg ja seda privileegi ei taheta laiendada isikutele, kes kuritarvitavad Briti tavasid ja väärtusi, et õõnestada Briti elustiili.

Viimase kolme aasta jooksul on riikiliku julgeoleku kaalutlustel ja soovimatu käitumise tõttu keelatud Suurbritanniasse sisenemine 230 inimesele. Nende hulgas on vihaõhutajaid ja terrorismiülistajaid.