Corbyn sai veelgi suurema häältesaagi kui mullu – 62 protsenti häältest, samal ajal kui tema lähimat konkurenti Owen Smithi toetas 38 protsenti parteiliikmetest, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Analüütikute sõnul on üsna kindel, et Corbyni juhtimisel ei saada leiboriste lähenevatel valimistel esimehe vastuoluliste vaadete tõttu edu. Nimelt on Corbyni näol tegemist vasakradikaaliga, kes on oma karjääri jooksul muuseas öelnud, et Venemaaga oleks tulnud kokku leppida ja Baltikum NATO alliansist välja jätta.

Juba 80ndatel parlamenti valitud Corbyni vaated ei ole iial olnud saladus, ta on kogu aeg kuulunud leiboristide kõige vasakradikaalsemasse tiiba. Muu hulgas on ta igasuguse sõja vastane, nõuab suuremaid makse ja ametiühingute õiguste tugevdamist, on olnud vastu erastamistele ning nõuab tähtsate majandusharude nagu raudtee taasriigistamist.

Corbyni soovib sõjavastasena riigi NATOst välja viia, lõpetada 2% SKT-st kaitsele kulutamine ning teha Suurbritannia tuumarelva vabaks maaks.

Just seetõttu ei tekitanud suurt imestust ka see, kui sel nädalal Birminghamis toimunud leiboristliku partei liidridebatil keeldus Corbyn lubamast, et peaks valitsusjuhina kinni kollektiivkaitse põhimõttest, kui Venemaa mõnda NATO liiget ründaks, rõhutades, et soovib maailma, kus sõjaks pole tarvidust.

„Mõistagi tuleb üritada [sõda] üldse vältida – tuleb arendada Venemaaga head dialoogi, paluda neil riigipiiridest lugu pidada ja toetada neid selles,“ ütles Corbyn.