Plaani kohaselt keerataks kellaosutid talveks Kesk-Euroopa ajale (GMT + 1 tund) ja suveks Kesk-Euroopa suveajale (GMT + 2 tundi).

Sel nädalavahetusel läheb Suurbritannia veel tavapäraselt Greenwichi tagasi, kuigi selle üle on kurdetud aastaid, sest nii saabuvad pimedatel talvekuudel õhtud veel varem, vahendab BNS Reutersi uudist.

Muudatuse pooldajad ütlevad, et tunniajane nihe vähendaks liiklusõnnetusi, säästaks raha ja energiat, vähendaks süsihappegaasi emissiooni ja kuritegevust, sest õhtuti oleks kauem valge.

Vastased, peamiselt Šotimaalt, leiavad aga, et pimedad hommikud suurendaks liiklusõnnetuste arvu, sest paljudes piirkondades läheks valgeks alles keskpäevaks. Nende sõnul ei näidanud 1968.- 1971. aastal läbi viidud samalaadne katse, et kella alalisel ettekeeramisel oleks mingeid eeliseid.

Valitsus teatas täna, et kaalub ühe parlamendiliikme esitatud plaani toetamist, aga vaid tingimusel, et selle poolt on ka Walesi, Šotimaa ja Põhja-Iirimaa võimud.

"See on asi, mis puudutab kõiki, nii et me ei tohi ülepeakaela tormata," manitses töö- ja ettevõtlusministeeriumi kõrge ametnik Ed Davey, kelle sõnul tuleks muudatuse potentsiaalset majanduslikku ja sotsiaalset tulu vähemasti uurida.