Briti jaemüügiettevõtete konsortsium on avaldanud värske juhendi, milles kehtestatakse piirangud ebasobilike lasterõivaste müügile. Selliste rõivaste hulka kuuluvad näiteks pitspesu ja push-up rinnahoidjad, teatab Sky News.

Kokkuleppele on alla kirjutanud üheksa poeketti: Asda, Debenhams, Argos, John Lewis, Next, Marks & Spencer, Peacocks Sainsbury’s ja Tesco, mis kutsuvad teisi liituma.

Peaminister David Cameron pooldab samme täiskasvanutele mõeldud materjali mobiiltelefoni kaudu levitamise piiramiseks. Koolide juures ei tohiks üles panna reklaamplakateid, kus on kujutatud paljast ihu ning noortel tuleks keelata reklaamides esinemine.

Cameron kutsub oktoobriks kokku konverentsi, kus osalevad jaemüügiettevõtete esindajad, elektroonilise meedia ajakirjanikud, ajakirjatoimetajad, videomängude loojad ja muusikatööstuse juhid.

Liiga seksikatele videodele tuleks kehtestada vanusepiirang ning liiga seksikate piltidega ajakirjad tuleks lettidel kinni katta.

Täiskasvanutele mõeldud materjal peaks olema piiratud ka internetiteenuste pakkujate poolt ning vanematel peaks olema rohkem sõnaõigust telesaadete piirangute asjus.