Seaduseelnõu poolt hääletas 544 parlamendi liiget ja vastu oli 53. Seda toetasid konservatiivid ja leiboristid, vastu olid šoti rahvuspartei (SNP) esindajad, vahendab BBC News.

Briti välisminister Philip Hammond ütles, et referendumit on vaja, et uuendada Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu suhte demokraatlikku legitiimsust.

„Meil on olnud referendumeid Šotimaale õiguste üleandmise kohta, referendumeid Walesile õiguste üleandmise kohta, referendumeid valimissüsteemi üle ja regionaalkogu üle riigi kirdeosas,“ ütles Hammond. „Aga terve põlvkond Briti valijaid on ilma jäetud võimalusest öelda oma sõna suhte kohta Euroopa Liiduga. Ja hr spiiker, täna me paneme selles asjas õigluse maksma. Me vajame fundamentaalset muutust viisis, kuidas Euroopa Liit toimib. Praegu on see liit, millel on 19 eurotsooni liikmest koosnev tuumik, mis omavahel tihedamalt lõimub. Nende jaoks, kes ei kuulu sellesse tuumikusse, peab olema selgelt kinnitatud, et nad ei pea pidevalt lähedasema liidu poole liikuma. Nende mitteeurotsooni liikmete huvid peavad olema selgelt kaitstud, kui Euroopa Liit edasi liigub. Me loodame, et suudame läbi rääkida uue kokkuleppe üle, mis vastab Briti rahva muredele ja mille me paneme siis nende jaoks lubatud referendumile.“