Väidetav terrorirünnak pidi aset leidma Briti Relvajõudude Päeva paraadi ajal, sihikuks sama üksus, millesse kuulus 2013. aastal brutaalselt tapetud sõdur Lee Rigby. Terroristide plaan oli kasutada enesetapurünnaku korraldamiseks survel töötava kiirkeedupoti põhjal ehitatud isetehtud lõhkeseadet ning tappa seejuures võimalikult palju sõdureid ja pealtvaatajaid.

Vandenõu tuli aga ilmsiks, kui üks ISISe Süüria juhtidest palkas seda läbi viima kogemata ajakirja The Sun ajakirjaniku, kes viis neti teel läbi salajast uurimust. Birminghamist pärit ennast Junain Hussainiks nimetanud pühasõdalane ütles ajakirjanikule: „See tuleb suur. Kui Allah seda lubab, siis tabame me uskumatuid kõvasti. Me ründame nende sõdureid nende enda maal. Kohal on ka Iraagis ja Afganistanis teeninud. Hüppa rahva sekka ja lõhka pomm. Nad arvavad, et nad saavad tappa moslemeid Iraagis ja Afganistanis ja tulla siis turvaliselt tagasi Inglismaale. Me lööme neid valusasti.“

Junain Hussain on Briti võimudele tuntud kui arvutihäkker, kes 2012. aastal Tony Blairi kontode häkkimise eest vahistati ja aasta hiljem Suurbritanniast Süüriasse põgenes. On teada, et ta toetab Islamiriiki ja oli olnud ühenduses USAs maikuus Curtis Culwell Centeris toimunud  terrorirünnaku läbi viinud terroristidega.

The Sun kirjutas, et plaan viia läbi pommirünnak Mertonis Edela-Londonis nurjus, kui nad sellest politseid ja turvateenistusi teavitasid. Väidetavalt plaaniti paraadi rünnata, kuna see oli kõige lähem sihtmärk Woolwichile, kus Lee Rigby 2013. aastal islamistide poolt tapeti.

„Alati on väga kasulik, kui ajakirjanikud jagavad meiega infot terrorismi või kuritegevuse kohta nii nagu The Sun seda sel juhul tegi,“ ütles Scotland Yardi kõneisik täna päeval. Ta lisas, et politsei ja nende turvalisuse tagamisega tegelevad partnerid hoiavad kõrget valvsust terroristliku tegevuse osas nii Londonis kui ka mujal.

„Meie prioriteediks on kõigi üritusega seotud inimeste turvalisus,“ ütles politsei esindaja ja julgustas inimesi rahumeelselt edasi elama ja üritusest osa võtma.