Rünnaku arvatavale toimepanijale Juri Zarutskile nõudis süüdistaja kümneaastast vanglakaristust ning tema kaasosalisele Andrei Lipatovile kuueaastast vanglakaristust, vahendab Lenta.ru.

Kannatanu esindaja Natalja Životkova ei soovinud karistusaegu kommenteerida, kuid palus kohtul määrata süüdistatavale karistused, mis on seotud reaalse vabadusekaotusega.

Filin esitas 6. novembril kolme süüdistatava vastu ka tsiviilhagid kompensatsiooni saamiseks. Moraalse kahju eest tahab Filin saada kolm miljonit rubla (66 000 eurot) ja materiaalse kahju eest 508 000 rubla (11 000 eurot). Dmitritšenko advokaat palus reedel lisada toimikule kviitungid 50 000 rubla (umbes 1000 euro) väljamaksmise kohta kannatanule osalise kompensatsioonina.

Süüdistuse järgi palkas Dmitritšenko oma suvilanaabri Zarutski Filinit ründama ja Lipatov viis Zarutski autoga kuriteopaigale. Zarutski väidab, et kavandas ja viis kuriteo täide omal algatusel. Dmitritšenko rääkis, et vaen Filini vastu tekkis Zarutskil kuulujuttude tõttu Suure Teatri juhtkonna liiderliku elu kohta ning konkreetselt balletitrupi kunstilise juhi suhete kohta naistega.

Filinile visati hapet näkku ööl vastu selle aasta 17. jaanuari tema kodu juures. Ta kaotas selle tagajärjel osaliselt nägemise ning talle on tehtud mitu silmaoperatsiooni.