Agrofert Holdingu juhtkonna väitel müüdi antud veoauto ja veel 12 samasugust 2014. aastal maha. Sõiduki uus omanik rikkus sel juhul seadust, kuna ei eemaldanud veoautolt firma logo.

Rahandusministri Andrej Babise ettevõtte väitel puudub tütarfirmal Hyzal praegu igasugune seos uurimise all oleva veokiga, sellegipoolest uurib Austria politsei endiselt kõiki võimalusi, et tuvastada veoauto juht.

Ungari võimude väitel kuulub veoauto ametlikult ühele Rumeenia kodanikule.

Slovakkia meedia mainib ka, et alles mõne aja eest reklaamis Hyza end mõnedel hinnangutel varjatud immigrantsioonivastase sõnumiga. Poleemikat põhjustanud reklaam kustutati firma koduleheküljelt eile õhtul.

Austria maanteel seisnud veokis oli täpsustatud andmetel põgenikke enam kui 70, ütles täna kohalik politseijuht.

Migrandid surid võimude kinnitusel juba päevi tagasi ja tõenäoliselt isegi enne Austriasse jõudmist. Austria võimude teatel ei saa täpset arvu jätkuvalt kinnitada, kuna surnukehad on juba osaliselt lagunenud ning vajavad põhjalikumat tuvastamist.

Ungari registreerimisnumbriga veoki juhti, keda kahtlustatakse inimsmugeldamises, sündmuskohalt ei leitud ning on võimalik, et ta lahkus riigist kohe pärast surnukehade avastamist. Ungari võimud on juba lubanud teha Austriaga kurjategija(te) leidmisel igakülgset koostööd.