1200 kilomeetri kaugusel Brasiilia rannikulinnast Recifest kirdes asuvale 5 kilomeetri pikkusele alale, kuhu on laiali puistatud lennukiistmeid, oranž poi, juhtmeid, metallitükke ja lennukikütust, suundusid neli eritehnikaga varustatud Brasiilia mereväe laeva ja tanker, vahendab Reuters.

Kontradmiral Domingos Nogueira sõnul võitleb merevägi halva ilmaga. Ametnike teatel on raskeim ülesanne lennuki mustade kastide leidmine, kust võib saada vihjeid selle kohta, miks lennuk keset ööd tormis alla kukkus.

Lennukis olnute sugulased, kes olid veel palvetanud ime eest, olid sunnitud lõplikult tunnistama, et mingit lootust kedagi elusana leida ei ole. Eksperdid on kindlad, et kõik lennukis viibinud hukkusid.

„Ma tahan ainult leida oma poja surnukeha, et see väärikalt maha matta,” ütles Aldair Gomes, kes on lennuki pardal viibinud Rio de Janeiro linnapea kabinetiülema Marcelo Parente isa.

Brasiilia õhujõud pole õnnetuspaigast üle lennates leidnud veel ühtegi surnukeha.

Ookeanist üles korjatud lennukirusud viiakse mereväe laevadelt helikopteritega Fernando de Noronha saartel asuvasse baasi, mis asub õnnetuspaigast 700 kilomeetri kaugusel.

Ekspertide sõnul võivad Airbus A330 mustad kastid asuda ookeanipõhjas 2000-3000 meetri sügavusel. Mustad kastid saadavad 30 päeva jooksul pärast veepinna puudutamist välja signaale.

Ühe asjatundja hinnangul võib seekordne päästeoperatsioon kujuneda üheks ajaloo raskeimaks ning võrreldavaks aastakümnetepikkuste reisilaeva Titanic otsingutega.

Brasiilia president Luiz Inácio Lula da Silva ütles, et on kindel lennuki mustade kastide leidmises.

„Ma arvan, et riik, mis suudab leida 6000 meetri sügavusel ookeanipõhjas naftat, suudab leida lennuki 2000 meetri sügavuselt,” ütles Lula teisipäeval Guatemalas.