1981. aastal Valgesse Majja kolides peeti endist Hollywoodi näitlejannat laialdaselt tagasiminekuks feminismieelsete esileedide juurde, keda huvitas ainult mood, kodukaunistamine ja meelelahutus. Kaheksa aastat hiljem välja kolides pidi pr Reagan tõrjuma süüdistusi, et ta on kaadritagune „draakonleedi“, kellel oli Reagani administratsiooni üle piiramatu võim, mis põhines astroloogial, vahendab Associated Press.

Nancy ise väitis aga kogu aeg, et tema ainuke ülesanne on toetada oma „Ronniet“.

Pr Reagan tegutses oma mehe täisajaga hooldajana, kui Alzheimer viimase mälu hävitas. Pärast Ronald Reagani surma 2004. aastal pühendus Nancy tema pärandi säilitamisele, hoolitsedes eriti Reagani raamatukogu eest Californias, kus Reagan oli pidanud kuberneriametit.

Nancy võitles ka Alzheimeri tõve põdevate inimeste eest, kogudes miljoneid dollareid uuringuteks.

Reaganite vastastikune pühendumine 52 aasta abieluaasta jooksul oli legendaarne. Nad hoidsid alati teineteisel käest. Nancy vaatas Ronaldi kõnesid jumaldavalt. Ronald nimetas Nancyt „Mommyks“ ja kirjutas talle kogu elu armastuskirju. Nancy avaldas need raamatuna ja pidas neid lohutuseks, kui mees teda enam ära ei tundnud.

Nancy õhutas meest lõpetama pika vaikimise aidsikriisi kohta ning tegi tööd nende nõuandjate toetamiseks, kes kutsusid Reaganit üles sulatama suhteid Nõukogude Liiduga, vaatamata Valge Maja „kurjuse impeeriumi“ pistrike vastuseisule.

Anne Frances Robbins, hüüdnimega Nancy, sündis 1921. aasta 6. juulil New Yorgis. Vanemad lahutasid varsti pärast tütre sündi ning näitlejannast ema Edith Luckett hakkas ringi reisima. Nancyt kasvatas kuni 1929. aastani tädi. Ema abiellus seejärel Chicago jõuka neurokirurgi dr Loyal Davisega, kes andis Nancyle perekonnanime ja seltskonnategelase kodu.

1949. aastal sõlmis Nancy Davis filmilepingu MGM-iga. Enamasti mängis ta truud koduperenaist ja ema. Tema põhiroll oli filmis „The Next Voice You Hear…“, mis räägib perekonnast, kes kuuleb raadiost jumala häält.

Ronald Reaganiga kohtus Nancy 1950. aastal. Hiljem kirjutas Nancy, et mees oli juba esimesel kohtumisel „kõik, mida ta tahtis“.

Nancy ja Ronald abiellusid 1952. aasta 4. märtsil.