Kokkupõrgetes sai vigastada kaheksa palestiinlasest protestijat ja kuus politseinikku, kes toimetati haiglaravile, teatab Agence France-Presse.

Palestiina liikumise HAMASi teatel toimusid teisipäevased protestiaktsioonid nn vihapäeva raames. Liikumise juhtkond kutsus „kõiki palestiinlasi tõusma Iisraeli okupatsiooni jõudude vastu üles".

Massirahutusteks üle kasvanud miiting toimus Jeruusalemma ja Ramallah vahelises Shufati põgenikelaagris Iisraeli kontrollpunkti lähistel. Väljaastumisi oli ka Hebronis ja teistes asulates. Ka tuhanded Gaza sektori palestiinlased tulid solidaarsusmarsile.

Enamik osalejatest on tudengid, kes loopisid politseinikke kivide ja süütepudelitega, millele juudid vastasid heligranaatide, kummikuulide ja pisargaasiga. Rajati ka mitmeid barrikaade ja põletati rehve.

Palestiinlastele ei meeldi, et Jeruusalemma juudikvartalis taasavatud sünagoogi hoone on kõrgem Templimäel asuvast mošeest. Lisaks häirib neid Iisraeli võimude otsus ehitada araablaste linnaosadesse üle 1600 uuselamu.

Mõned Knesseti saadikud pelgavad, et peaminister Benjamin „Bibi" Netanyahu valitsuse selline poliitika viib kolmanda palestiinlaste rahvaülestõusu intifadani. Eelmine algas aastal 2000 ja pole ametlikult lõppenud, kuid peale 2004. aastat, mil suri Yassir Arafat on pole see enam nii organiseeritud ja aktiivne.