Paavst, kes võttis riigipea vastu ebatavaliselt süngel ilmel, ei kavatsenud end usutavasti eraaudientsi käigus "tagasi hoida", ütles AFP-le kõrge prelaat.

Vatikan teatas kohtumise järel tehtud avalduses, et eravestluse teemaks oli "konstruktiivne koostöö üldise heaolu nimel" ning paavst ja Hollande arutasid ka "perekonda, bioeetikat ja religioossete kogukondade austamist" puudutavaid küsimusi, vahendab BNS.

Prantsuse president ütles hiljem, et jagab paavsti muret Lähis-Ida kristlaste vähemuse staatuse pärast, ning kiitis kirikupea "säravat iseloomu".

Hollande lisas, et palus Vatikanil võtta vastu Süüria suurima opositsioonijõu Rahvuskoalitsiooni (SNC) delegatsioon, kuna Süüria vaenupoolte rahukõnelused Šveitsis ei alanud hästi.

"Genf 2 rahukonverents peaks olema suunatud muutustele. Me peame tegema kõik selleks, et teha võitlemisele lõpp ja saata [Süüriasse] humanitaarabi," sõnas Hollande.

Prantsuse riigipea on varem nimetanud paavsti "suureks moraalseks autoriteediks", kes võiks aidata leida Süüriat laastavale kodusõjale poliitilist lahendust.