Ajaleht Svenska Dagbladet kirjutas neljapäeval, et üha rohkem Stockholmi elanikke on ühendust võtnud kohalike õiguskaitseorganitega, et need võtaks midagi ette kiiruspiirangutele vilistavate jalgratturitega, vahendab The Local.

Kolmapäeva õhtul seadis Stockholmi politsei Götgatsbackani kaubandustänaval üles kontrollpunkti. Üks politseinik rääkis Svenska Dagbladetile, et viimase aasta jooksul on Stockholmis jalgrattaõnnetustes hukkunud kolm inimest.

„Inimesed helistavad meile kas sellepärast, et jalgratturid on neile otsa sõitnud, või sellepärast, et kardavad, et neile sõidetakse otsa,“ ütles anonüümseks jäänud politseinik Svenska Dagbladetile.

Kuigi jalgratturite kiirust mõõdeti pisteliselt vaid ühe tunni jooksul, peatati ja trahviti neist umbes 15. Tänaval kehtib jalgratastele kiirusepiirang seitse kilomeetrit tunnis, kuid iga jalgrattur, kelle kiirust mõõdeti, sõitis politseiniku sõnul sellest kiiremini, mistõttu oli keeruline neid peatada, enne kui nad kadunud olid.

Politseinik lisas, et tihti jalakäijate suhtes agressiivseteks peetavad Stockholmi jalgratturid on mõned jalgrattaga liiklemist plaaninud inimesed nii ära hirmutanud, et need ei julge sadulasse istuda.