Intsident leidis aset kohaliku aja järgi kella 21 paiku, kui oma nägu varjanud isik viskas Sankt Eriksplani metroojaamas metroorongi vagunisse hetk enne selle uste sulgumist tundmatut vedelikku, ütles politsei pressiesindaja Towe Hägg.

Vedelik oli tõenäoliselt mürgine, kuna põhjutas halba enesetunnet ja hingamisraskusi.

Ühtäkki jooksis suur hulk paanikas reisijaid tagumistesse vagunitesse, jutustas ajalehele Expressen 22-aastane Alexander. „Nad nutsid ja köhisid,“ meenutas ta.

Metroorong võeti liinilt maha ning seda asus kontrollima päästeamet. Spetsialistidel tuli aga nentida, et vedelik ei jätnud maha ühtegi jälge, mistõttu ei suudetud kindlaks teha, millega oli täpsemalt tegemist.

Rahutu nädal

Alles esmaspäeval teatati Stockholmi Rinkeby linnajaost vägivaldsetest rahutustest. Olukord eskaleerus juba varajastel õhtutundidel kiiresti, kui suur hulk inimesi ründas politseinikke, loopides nende pihta kive.

Õhtu jooksul pandi põlema mitu autot ja murti sisse mitmesse väiksemasse poodi.

Stockholm

Vägivaldsete sündmuste keskel tungis umbes viieteistkümnepealine kurjategelik jõuk kallale ka ajalehe Dagens Nyheter ajakirjanikule, kellel oli rünnaku järel vaja haiglaravi.

Stockholmi politsei pressiesindaja Sylvia Odini kinnitusel tuli rahutuste ajal ühel politseinikul enesekaitseks ka tuli avada. „Olukord oli väga pingeline,“ ütles Odin.

Aftonbladeti teatel said sündmused alguse narkokuriteos kahtlustatava vahistamisest.