"Medvedev ja Putin on ühes meeskonnas. Kandideerimisotsuse tegemisel hindavad nad kõiki tegureid - kummagi reitingut, riigi sisepoliitilist ja majanduslikku olukorda, samuti välispoliitilist olukorda. Olen kindel, et nad istuvad maha ja lepivad kokku, kumb neist kandideerib. Aga valiku teeb rahvas," ütles Mironov.

Medvedevi ja Putini mõlema pürgimist riigipeaks peab föderatsiooninõukogu esimees vähetõenäoliseks, sest see hajutaks hääli, vahendab BNS Interfaxi uudist. "See on klassikaline vormel, mille korral ilmub kolmas jõud," ütles Mironov.

"Kui selleks saab härra Zjuganov, siis poleks see kuigi meeldiv, kuid mitte katastroofiline, sest Zjuganov kardab kõige rohkem valituks osutumist. Aga kui kerkib esile hoopis natsionalistlik jõud? Mida me siis teeme? Sellest lähtudes olen kindel, et Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin korraga ei kandideeri," ütles üks Õiglase Venemaa liidreid.

Ta ei välista, et Medvedev ja Putin on tegelikult juba omavahel kokku leppinud, kuid ei pea otsuse avalikustamist veel otstarbekaks, et valitsuse ja presidendiadministratsiooni töö ei seiskuks.

Mironov ütles, et kuna "Õiglane Venemaa on Ühtse Venemaa suhtes jäigas opositsioonis, ei toeta ta Ühtse Venemaa presidendikandidaati, olgu see kes tahes".

End Kremli suhtes opositsiooniliseks nimetava, ent sisuliselt võimude poliitikat toetava erakonna programmis on luksusmaksu ja “rohelise” maksu kehtestamine, astmeline tulumaks ning palga- ja pensionireform