Sel nädalal Briti Iseseisvuspartei endise juhi Nigel Farage´i tulevikuga seoses liikuma hakanud spekulatsioonid viivad välja üheainsa allikani. Kasutaja Leonie Witte kirjutas Facebookis, et nägi Londonis Saksa saatkonnas järjekorras seismas ka Farage´i.

„Oletan, et ta on aru saanud, et ta keeras meile jama kokku ja üritab kiiresti endalegi topeltkodakondsust saada,“ spekuleerib Witte, kelle avalik profiil tutvustab teda kui 19-aastast Hollandi päritolu üliõpilast. „Parim osa oli see, et ta vabandas leti juures mingi dokumendi puudumise pärast, öeldes: nagu olete märganud, olen olnud viimasel ajal pisut hõivatud.“ Postitust oli kolmapäeva lõunaks jagatud 221 korda.

Kuuldust kajastas mitu Briti suuremat lehte ja Deutsche Welle, märkides siiski, et väitel puuduvad igasugused tõendid. Guardian lisas oma artiklile paremäärmuslastega võitleva ühenduse Far Rigt Watch säutsu, kus spekuleeritakse, et Farage võis Saksa kodakondsust taotleda hoopis oma kahele alaealisele tütrele. Tema abikaasa ja laste ema Kirsten Mehr on Saksa kodanik.

Veebiportaali BuzzFeed ajakirjanik kirjutab, et kui ta teisipäeval Farage´il kuuldusi kommenteerida palus, vastas see kaks korda „Pole teie asi“ ja pani toru ära. Rohkem kommentaare pole Farage seni andnud. Partei pressiesindaja ütles Guardianile, et pole samuti poliitikuga ühendust saanud. Samas rõhutas pressiesindaja, et puuduvad tõendid, nagu oleks Farage üldse saatkonnas käinud. „Praegu on ainus vihje üks Facebooki-positus,“ lisas pressiesindaja.