Veoauto sõitis kell 14.30 kohaliku aja järgi Milleniumi hotelli George'i väljakul, kirjutas BBC.

Politsei nimetas toimunut suureks õnnetuseks, aga ei kahtlusta esialgu tahtlikku õnnetuse põhjustamist ega terrorismi.

Politsei sõnul sõitis veoauto piki Queeni tänavat põhja poole, põrkas moodsa kunsti muuseumi juures kokku jalakäijaga, sattus seejärel kõnniteele ja sõitis üle mitmest jalakäijast, kuni põrkas vastu Milleniumi hotelli.

Ühe pealtnägija sõnul oli autojuht rooli taga kössi vajunud.

Õnnetust pealt näinud Stephen McNeil ütles: "Ma tulin poest välja ja me vaatasime vasakule ja nägime seda naist karjumas ja seda meest maas. Vaatasime kaugemale teele ja nägime seda prügiautot vasakult paremale kõnnitee servast üles sõitmas ja seisvaid inimesi tabamas. See oli kohutav vaatepilt," rääkis mees.

Kardetavasti oli ohvrite hulgas ka väike laps.

Prügiauto sõitis suurel kiirusel üle George'i väljaku, mis oli täis lapsi ja kus toimus jõuluturg, ning rammis Millenniumi hotelli.

Pealtnägijate sõnul niitis auto inimesi maha nagu keeglikurikaid. Ette jäi ka vankris olnud laps. Üks ema minestas, kui auto temast ja tema lapsest napilt mööda sõitis.

Politsei ei teatanud ohvrite iga, kuid ütles, et ala oli sel ajal täis perekondi.

Pealtnägijate sõnul võis juht saada rooli taga mingi haigushoo või infarkti.

„Prügiauto lihtsalt kaotas kontrolli, see sõitis lihtsalt mööda kõnniteed, niites inimesi maha nagu keeglikurikaid. Seal oli imik vankris ja kaks väikest last. See oli päris õudne,“ rääkis poepidaja Melanie Greig. „Inimesed püüdsid eest ära joosta, aga kui midagi sellist juhtub nende selja taga, kuidas saavad nad seda teha?“

„Ette jäänud inimestel ei olnud aega eest ära põigata. Neil polnud mingit võimalust,“ ütles Findlay Mair. „Ma nägin ühte tüdrukut, kes oli pihta saanud, maas lamamas. Ta tõusis üles ja veri voolas ta suust ja siis kukkus ta uuesti maha. Ta oli noor, tudengieas. Ta lihtsalt karjus ja karjus ja kukkus uuesti pikali. Tal olid kohutavad vigastused.“

Politsei teatel ei paistnud tegemist olevat tahtliku teoga ning haiglasse viidute hulgas oli ka prügiauto juht.

„Ma nägin rooli taga juhti. Paistis, et tal oli mingi haigushoog või midagi sellist. Maas lamasid surnukehad. See oli kohutav,“ ütles 17-aastane õpilane Lewis Irvine.

Juhtunut nägid ühel aasta suuremal sisseostude tegemise päeval pealt sajad inimesed.