Esimesena sündmuskohale saabunud päästeteenistuse töötajad said väidetavalt psühholoogilist abi, teatas Šoti ajaleht Daily Record. Üks meedikutest ütles ajalehele, et poiss suri südant pahaks ajavat ja vägivaldset surma, vahendab Daily Mail.

Zimbabwest pärit perekond on elanud linnakeses aastaid. Väidetavalt olid nad Alva baptistikiriku liikmed kuni Scotti ema tema isast Tichakunda Chririserist lahku läks. Selgus, et Chiriseri ühines vastuolulise usuorganisatsiooniga Agape For All Nations Ministries Internationals, mida juhib isehakanud prohvet dr Joseph Masocha, kes on samuti Zimbabwest pärit endine ülikooli lektor.

„Forthi oru päästeteenistus sõitis välja aadressile Carnaughton Place, Alva kell 8.50, reageerides kõnele viieaastase poisi seisundi kohta,“ ütles peainspektor Stephen Sneddon reedel. „Kohale jõudes leidsid politseinikud märkimisväärsete kehavigastustega lapse. Šoti kiirabiteenistus kuulutas ta hiljem kohapeal surnuks. Seda intsidenti ümbritsevate asjaolude uurimine käib ja praegu on juurdlusega seoses vahistatud üks naine. Me ei otsi praegu kedagi teist ja ma tahan kohalikule kogukonnale kinnitada, et neile pole mingit ohtu.“

„Surmaga seoses on vahistatud 32-aastane naine, kuid talle pole süüdistust esitatud,“ teatas prokuratuuri esindaja.

Politsei teatel oli majapidamises ka teine laps, kes polnud aga poisi surma ajal kodus.