46-aastane lastetu Sturgeon avalikustas, et kaotas lapse ajal, mil ta oli Šotimaa esimese ministri asetäitja, vahendab uudistekanal BBC.

Ta avaldas lootust, et oma kogemusest rääkides on tal võimalik muuta mõnede inimeste hinnangut naistesse – eriti naispoliitikutesse –, kelle ei ole lapsi. “Vahetevahel... ei ole lihtsalt võimalik last saada – ükskõik kui väga teda ka soovida,” tõdes minister.

Sturgeon oli toona 40-aastane ja parasjagu valmis uudist rasedusest avalikkusele teatama, kui nurisünnitus aset leidis, selgub Mandy Rhodese värskest Šotimaa Rahvuspartei juhi elust ja poliitikakarjäärist rääkivast raamatust.

Lapsekaotus leidis aset vahetult enne 2011. aasta Šotimaa parlamendivalimisi. Naine tunnistas, et selle asemel, et jääda koju leinama, otsustas ta juba päevi hiljem osa võtta Ibroxi jalgpallistaadioni katastroofi 40. aastapäeva mälestusüritusest.

“See oli minu ja mu abikaasa Peteri jaoks piinarikas aeg,” tunnistas Sturgeon täna vahetult pärast raamatukatke avaldamist ajalehe The Sunday Times veergudel. “Aitäh kõigile heade soovide eest täna hommikul. Me väga hindame seda.”