Mitu Soome blogipidajat on pettunud, et 6. detsembril pani Yle1 kohe pärast "Tundmatut sõdurit" peale venekeelse uudistesaate Novosti Yle.

Ilta-Sanomat küsis Yle väljastusosakonna juhilt, kas telekanalile on tulnud
pahast tagasisidet iseseisvuspäeva saatekava kohta. Nimelt algas Yle 1 pealt kell 14 Väinö Linna romaanil põhinev kultusfilm "Tundmatu sõdur" ning kell 16.50 järgnesid sellele Yle Novosti uudised. "Tundmatu sõduri" sündmused räägivad Talvesõjast.

"Mulle pole mingit tagasisidet tulnud. Ma pole ka aktiivselt lugenud vaatajate kirju," rääkis väljastusosaonna juht Ismo Silvo.

Ta ütles, et uudistel on saatekavas kindel aeg. Yle Novosti on üks neist uudistesaadetest, mis tehakse samadel kriteeriumidel kui teised uudised. See loetakse ainult vene keeles, ütles ta.

Küsimusele, kas saatekava oli iseseisvuspäevaks hästi koostatud,  vastas ta: "Me plaanime "Tundmatu sõduri" näitamist hoolega. Asja teeb keeruliseks see, et tegu on pika filmiga ning see ei saa kattuda presidendi vastuvõtuga. Me peame seda näitama seega kas enne või pärast iseseisvuspäeva vastuvõtu ülekannet," rõhutas ta.