Tuhanded soomlased on tormide Tapan ja Hannu tõttu jäänud elektrita ning uue tormi tulek ähvardab jätta vooluta veel paljusid majapidamisi.

Soome elektrifirma Fortum kommunikatsioonijuhi Karoliina Lehmusvirta sõnul on firma täiendavateks elektrikatkestusteks valmistunud. "Oleme eelnevate tormide kogemusest selgitanud välja mõned vajalikud põhitõed. Näiteks oleme kinnitanud, et oleks piisavalt draivereid ning veaparandusteks vajalikke varuosi. Selles mõttes olukord on hea, et meil on nüüd palju mehi valves ning vajaduse korral on meil ressursse piisavalt, et tormi põhjustatud katkestusi likvideerida," ütles Lehmusvirta.

Soome teine suur elektrifirma Vattenfall on samuti valmis katkestusteks. "Olukord on hetkel selline, et meil on täielik valmisolek peal. Elektrivõrgu juures tehakse pidevat tööd, et katkestused kõrvaldada ja uuteks valmis olla," ütles firma kommunikatsioonijuht Heini Kuusela-Opas.

Esmaspäeval oli Soomes veel umbes 2000 Fortumi klienti elektrita, Vattenfalli kliente oli elektrita umbes 400. Fortumi eesmärgiks on rikked kõrvaldada hiljemalt kolmapäevaks vältimaks olukorda, kus tänu uuele tormile tõuseb elektrikatkestuste arv veelgi. Vattenfall püüab elektri klientidele tagasi saada esmaspäeva õhtuks.