Möödunud nädala alguses avaldas Soome meedia artikleid 59-aastase naise kohta, kes lendas märtsi lõpus Cancuni puhkama, kuid sai seal kahjuks südamerabanduse. Juhtum sai avalikuks, kui naise tütar Tiina-Maria Aalto hakkas Facebooki kaudu abi paluma, kuna selgus, et kindlustus tasub küll mingis osas naise erahaigla kulud, kuid ei kata tema eritransporti tagasi Soome, vahendab Iltalehti.

Saksa kindlustusfirma Allianz nimelt oli nõus läbirääkimiste tulemusena tasuma ligi 70 000 euro eest haiglaarveid, kuid mitte rohkem, kuna patsiendil oli juba varem riskiseisund.

Samas keeldus firma esialgu maksmast naise meditsiinilist eritransporti tagasi Soome, mis oleks läinud maksma umbkaudu 100 000 eurot. Seda transporti oli aga naisel väga vaja, kuna ta oli hingamisaparaadi all.

Seega alustas tütar Aalto rahakorjamist sotsiaalmeedia kaudu ja suutis esialgu kokku saada umbes 45 000 eurot.

Möödunud nädala teisipäeval rõõmustas veel tütar Facebookis, et kindlustusfirma muutis samuti meelt ja on nõus ülejäänud summa panustama. Samas 45 tundi peale tehtud postitust teatas tütar, et firma pole veel tagasilennuks korraldusi paraku tegema hakanud.

Neljapäeva õhtul teatas tütar, et olukord nüüd selgem ja peagi saab pere liikuma hakata.

Reede õhtul kella 21 ajal teatas aga tütar kurva uudise: tema ema suri kohaliku aja järgi varahommikul. Sugulased loodavad nüüd surnukeha peatselt koju saada ning on sügavas leinas, teatas tütar.