Sulgemisest teatas oma Facebooki kontol veebilehtede peatoimetaja Ilja Janitski, kes elab ja tegutseb Hispaanias, vahendas ERR ajalehte Helsingin Sanomat.

"MV-serverid on Soomes suletud. Avame mujal niipea kui jõuame," kirjutas Janitski.

Nii mõni tund hiljem ka juhtus ning veebileht on taas töökorras. Uber Uutiset kella 22.52 seisuga siiski veel uuesti üleval pole.

Eile meedias avalikustatud dokumentide põhjal selgus, et nimetatud portaalide sulgemist nõudis kohtu kaudu Soome politsei.

Politsei põhjendab dokumentides "alternatiivmeedia" ehk "vastamedia" portaalide sulgemise soovi sellega, et seal on avaldatud materjale, milles esineb erinevate kuritegude tunnuseid, mis puudutavad näiteks etnilise vaenu õhutamist ja raskendatud asjaoludel laimamist.

Samuti pole end MV-lehti peatoimetajaks kutsuv Janitski täitnud politsei nõudeid, mille kohaselt tuleb eelpool mainitud sisuga materjalid veebilehelt kustutada.

Politsei on oma kaebuses esitanud kohtule palve käsitleda juhtumit kiirendatud korras.

Barcelonas elava Janitski poolt algatatud MV-lehti portaali on Soomes korduvalt süüdistatud selles, et seal avaldatakse libauudised, levitatakse erinevaid vandenõuteooriaid ning kirjutatakse erinevate inimeste kohta solvavaid ning välja mõeldud sisuga artikleid. Veebilehte süüdistatud ka paremäärmusluses ja vaenuõhutamises.