76-aastane mälukaotusega Esko Iivari Sirkka kadus 29. novembri õhtupoolikul Helsingi Mellunkylä linnaosas. Teda on otsinud politsei ja vabatahtlik päästeteenistus. Reedel osales lisaks politseile otsingutes üle 100 vabatahtliku ning soojustundliku kaameraga varustatud helikopter, teatab Iltalehti.

Kriminaalkomissar Esko Wahe sõnul on läbi kontrollitud kõik võimalikud kohad, kus Sirkka olla võiks. Tema liikumispiirkond ei olnud nii suur, et mõni koht oleks võinud jääda läbi otsimata, usub Wahe.

Vihtis imestatakse juba ligi poolteist kuud, kuhu kadus 41-aastane Simo Palomäki. Ehituse alal tegutsenud kolme lapse isa kadus 1. novembril.

Lohja politsei ülemkomissar Paavo Myöhänen imestas eelmisel reedel, miks on mehe kohta tulnud nii vähe vihjeid.

„Tavaliselt on mingeid kahtlusi, aga nüüd pole midagi. Otsida on raske, sest Palomäkist pole kadumispäeva järel mingeid teateid,“ ütles Myöhänen.

Ligi kaks nädalat kadunud olnud Kemi elanikku, 93-aastast Aarne Anttilat nähti viimati 2. detsembril Citymarketi juures. Tal oli kombeks sõita 1959. aasta Peugeot 203-ga. Nii mees kui auto kadusid kummalisel kombel tavalise poeskäigu ajal.

Poeskäigu ajal kadus ka Helsingis elanud Laosest pärit Souksakhone Fongthavong, kellest pole andmeid eelmisest pühapäevast. Ta läks 600-meetrisele teekonnale Prismasse ega pole senini tagasi tulnud.

Laoslane oli jõudnud Soomes elada kaks nädalat. Tema kihlatu ütles Ilta-Sanomatele, et tal oli vaid 16 eurot raha.