Täpsemat infot politsei veel ei anna ning teada pole ka teo motiiv. Politsei jätkab kuriteo uurimist ning on lubanud uut infot anda juba homme, vahendas MTV3.

Soomes Kotka linnas täna kella 12.50 ajal röövitud tüdruk leiti üles kella 16.15 ajal lapse elukohast umbes 15 kilomeetrit eemal. Politsei sõnul oli tüdrukuga kõik korras ning arstiabi ta ei vajanud.

Lapsel oli kadumise ajal kaasas mobiiltelefon, mille abil ta suutis hoida ühendust oma ema ja päästeteenistusega. Tüdruku leidmiseks kasutati hädaolukordades kasutamiseks mõeldud positsioneerimissüsteemi, vahendas Helsingin Sanomat.

Tüdruk rööviti Kotka linnas, kui ta oli jalgrattaga sõitmas koolist koju.

Tüdruk tõmmati kaubikusse kella 12.50 ajal. Kaubik oli halli värvi ning selle külgedel oli palju reklaamkirju. Röövi juures vägivalda ei kasutatud.

Politsei andmeil pole lapseröövis alust kahtlustada tüdruku sugulasi. Politseil pole seni andmeid kellegi konkreetse isiku kohta, kes oleks rööviga seotud.

Tüdruk rööviti teel koolist koju. Lapse naabrid nägid, kuidas tüdruk ja tema ratas tõsteti Kotkas Tavastilas autosse.

"Pealtnägijate sõnul oli sündmuspaigal nähtud üht meest, kes võttis lapse ja jalgratta autosse. Vägivalda ei kasutatud," rääkis politseikomissar Juho Junkkarinen Helsingin Sanomate võrgulehes.

Röövitud tüdrukul oli seljas punane fliispusa ning jalas mustad spordipüksid.

MTV3 uudistes rääkis Tavastila algkooli direktor, et kooli läheduses pole viimasel ajal täheldatud midagi ebaharilikku. Tema sõnul on kogu kool juhtunust šokis ning õpetajad kogunevad koosolekule.

Politsei on käivitanud röövitud tüdruku otsimiseks operatsiooni ning kaasanud sellesse kõik võimalikud üksused. Info on vahendatud ka kõikidele piirkonnas tegutsevatele taksojuhtidele. Otsingutes löövad kaasa ka vabatahtlikud.