„Ma tunnen oma venda. Ta ei teeks midagi sellist,“ ütles õde esmaspäeval videokanali vahendusel peetud kohtuistungil, vahendab Helsingin Sanomat.

Õe jutt on erinev sellest, mida ta 2015. aasta kevadel politseile rääkis.

Mees eitab kavatsust õde tappa. Tema sõnul ei olnud tapmisähvardused mõeldud tõsiselt võtmiseks, vaid need olid tehtud afektiseisundis.

Prokurör Eija Velitski sõnul ähvardas mees õe maha lasta või muul viisil tappa pärast seda, kui tüdruk oli kohtunud pärast koolipäeva oma sõpradega ega pidanud kinni perekonna eeldatud elukommetest.

Süüdistuse järgi käskis pereisa oma pojal vajaduse korral õde tappa perekonna maine taastamiseks. Isa oli siis juba Iraaki tagasi kolinud.

Mees püüdis põgenenud õde kolme päeva jooksul leida. Ta rääkis, et on hankinud relva ja mainis erinevaid viise, kuidas ta õe tapab.

Mees loetles sõnumites erinevaid tapmisviise, nagu pussitamine, mahalaskmine, näljutamine, ärasöömine ja mahamatmine. Lisaks sellele kirjutas mees õe näo moonutamisest.

„Kui ma ta kätte saan, tapan ta kohe. Aidaku jumal, kui ma teda ei tapa. Kui ema on tapmise vastu, tapan ka ema. Ma ei hooli sellest, kui lähen vangi,“ kirjutas mees ühes sõnumis.

Kui õelt küsiti esmaspäeval kohtus nende ähvarduste kohta, meenutas ta, et vend ähvardas tal pea maha võtta.

„Ta ei mõelnud seda, kuigi ütles nii,“ väitis õde kohtus. „Ta oli vihane, kui ma kodust põgenesin.“

Õe sõnul põgenes ta, sest ei suutnud enam kinni pidada enda arvates liiga karmidest reeglitest. Ta rääkis, et oli näiteks kuni kuu koduarestis.

Vend sai õe kolm päeva pärast kodunt põgenemist kätte Vuosaari metroojaama lähedal. Kohale saabus siis ka politsei ja tüdruk võeti võimude hoole alla.

Helsingi esimese astme kohus mõistis süüaluse väärkohtlemise ning raske elu ja tervise vastase kuriteo ettevalmistamise eest enam kui kaheks aastaks reaalselt vangi.

Helsingi ringkonnakohus tühistas hiljem süüdimõistva otsuse kuriteo ettevalmistamise kohta ja mõistis mehe väärkohtlemise eest tingimisi vangi.