Tegemist oli Trinidadis sündinud lenduri Hubert F. Julianiga, kelle uskumatutest seiklustest kirjutab professor Ohto Manninen Soome ohvitseride liidu ajakirjas Sotilasaikakauslehti. Julian sõdis 1930. aastatel Abessiinias ehk praeguses Etioopias, kus ta juhtis kohalikke õhujõude. Ta kasutas ka sõjamarssali auastet, vahendab Ilta-Sanomat.

Pärast Talvesõja puhkemist ilmus mees Soome saatkonda Washingtonis ja tahtis sõtta tulla. Ta saadetigi teele.

„Ta tuli Soome siiski alles veidi peale sõja lõppemist,“ ütles Manninen. „Ta sai kapteni aukraadi, kuid paberites on auastmeks märgitud ka Abessiinia feldmarssal.“

Tollase normaalse terminoloogia järgi on tema kohta Soome paberites kirjutatud „neekeri“. Soomlaste hinnangul oli Julian ebausaldusväärne, sest tema jutud oma teenete ja elu kohta tundusid kahtlased ja olid vastuolulised.

Juliani seiklused Soomes olid üsna huvitavad. Ta saadeti 2. lennurügementi Turusse, kus ta lendas kaks korda hävituslennukiga Morane-Saulnier. „Marssali“ juttu tuhandetest lennutundidest ei usutud, sest ta eksis Turu õhuruumis selge ilmaga ära ja maandus väga kohmakalt.

Manninen kirjutab, et tavaline toit „marssalile“ ei maitsenud. Ta nõudis oma retsepti järgi valmistatud toitu. „Talle meeldis uhkeldada. Arved jättis ta igal pool maksmata, muuhulgas hotell Kämppis, hotell Tammeris ja Stockmanni rätsepa juures. Riik maksis arved, kuni restoranides hangitud naistuttavad hakkasid nõudmisi esitama.“

Rongis läks Julian kätega kallale reservohvitserile, kes ei pakkunud talle piisavalt kiiresti istet. Julian vabastati Soome õhujõududest, sest ta osutus täiesti kasutuks. Punaarmee vastu ta ei võidelnud.

Julian läks tagasi USA-sse, kus ta liitus vabatahtlikuna jalaväega. Ta oli Teise maailmasõja ajal armees, kuid ei ole teada, kas ta ka lahingutes osales.

Julian oskas küll lennata, aga tema oskused olid nii ja naa. 1931. aastal lendas ta esimese mustanahalisena USA ühelt rannikult teisele. Pärast sõda sai temast relvakaupmees ja suhkru hulgikaupmees, kes üritas muuhulgas 1974. aastal osta Etioopia sõjaväehuntalt vabaks kukutatud valitseja Haile Selassie.

FBI arhiivis on tema kohta märge 1970. aastatest, sest ta ähvardas õhku lasta reisilaev Queen Elizabeth II. Ähvardusse suhtuti tõsiselt, aga ta ütles, et ähvardus ei olnud tõsine,“ rääkis Manninen.

„Musta kotkana“ tuntud Hubert Fauntleroy Julian suri New Yorgi Bronxi linnaosas 86-aastaselt 1983. aastal.