Laupäeval alanud arvamusfestivalil tekkis täna terav diskussioon seksuaalkuritegude eest mõistetud vanglakaristuste üle, vahendas Iltalehti.

Huhtasaari sõnul on Soome vanglates liiga head tingimused. Sellele viitab tema sõnul see, et eestlased ja venelased tahavad oma aja ära istuda just Soomes. Halvemad tingimused vanglates võiksid tema meelest töötada ka omalaadse lisakaristusena.

„Olen nõus, et vanglate tingimusi võiks halvemaks muuta nii, et see [vanglakaristus] mõjuks ebameeldivamalt,“ rõhutas Huhtasaari pärast arutelu Iltalehtile.

Huhtasaari pooldab seksuaal- ja vägivallakuritegude eest pikemaid vanglakaristusi, mis aga tooksid Soomele täiendavaid lisakulusid. Kulusid saaks Huhtasaari hinnangul siiski hõlpsalt ohjes hoida, saates näiteks seksuaalkurjategijaid Eestisse karistust kandma.

„Kui igasugust asja ostetakse väljastpoolt sisse, siis mitte ka seda,“ soovitas Huhtasaari vanglateenust Eestist sisse osta.

Vägistajad Eestisse ja pedofiilid netiregistrisse

Peale selle rääkis Huhtasaari, et pedofiilide register võiks olla internetist kättesaadav, kuna tema isiklik arvamus on, et see töötab Ameerikas hästi.