Soome politsei ei taha lõppenud aasta jõulupühade ajal alguse saanud uurimist detailselt veel kommenteerida. Pole ka selge, kas peaministri endaga on uurimisega seoses juba vesteldud, vahendab YLE Uutiset.

Väidetavalt leidis kopeerimine aset kaks aastat tagasi Vanhaneni tööhoones. Kantselei sai juhtumist teada aga alles eelmisel kuul ning turvateenistus teavitas siis ka politseid.

Praegu selgitatakse, kas foto kopeerinud isik on üritanud fotot ka rahaks teha. Kinnitamata andmetel sai aga kantselei vihjeid, et fotot üritati ajalehtedele maha müüa.

Iltalehti kinnitusel on varastatud fotol Vanhanen ja parlamendiliige Merikukka Forsius (erakond Kokoomus), kes veedavad aega ühes korteris. 2006. ja 2007. aastal kahtlustas meedia Forsiust ja Vanhaneni intiimsuhtes, sest neid nähti avalikkuse ees mitmeid kordi koos.

Ametlikku kinnitust kahtlustustele ei leitud ning 2007. aasta sügisel kihlus Forsius hoopis poliitik Petri Härköneniga. See suhe aga lõppes mõne kuu jooksul. Samas sünnitas Forsius 2008. aasta kevadel lapse, kelle isaks peetakse Härköneni.

Keskerakonda (Keskusta) kuuluv Vanhanen on ka mitmeid kordi varem oma eraelu tõttu skandaalidesse sattunud.