„Ma olen selle (tagasiastumise -toim) peale korduvalt mõelnud,“ tunnistas Sipilä usutluses Yle hommikusaatele Ykkösaamun, lisades, et ta oleks peaministritoolist loobunudki, kui tal ei oleks suuremat visiooni, kuidas heaoluriiki päästa.

"Yle-skandaal" sai alguse novembri viimasel nädalal, kui Soome rahvusringhääling avaldas uudise Sipilä lähisugulastele kuuluva ettevõtte suurtellimuse seostest kaevandusfirma Terrafamega. Nimelt muutis valitsusjuht hiljuti oma seisukohta ja asus keskkonnaprobleemide kimpus ja kahjumis Terrafame’i tegevust avalikkuses kaitsma ja lubas sellele 100 miljoni euro suurust rahasüsti.

Väidetavalt andis seejärel Yle peatoimetaja Atte Jääskeläinen käsu mitte kajastada Sipilä võimalikku huvide konflikti, kuna peaminister saatis rahvusringhäälingu ajakirjanikele Terrafame’i uudise ilmumise järel varajaste öötundideni elektronkirju, milles väljendas oma pahameelt ja teatas, et tal puudub igasugune usaldus Yle vastu.

Jääskeläinen andis ühtlasi käsu mitte kajastada valitsusjuhi surveavaldusi. Üks rahvusringhäälingu töötaja, kes tahtis käsku eirata, sai kirjaliku hoiatuse „juhtkonna valitud ajakirjandusliku liini vastase tegevuse“ eest.

"Peaminister eitas soovi rahvusringhäälingut survestada ja märkis, et tema kriitika lähtus sellest, et talle ei antud piisavalt aega Terrafame’i puudutavat uudist kommenteerida. „Ma soovisin sekkuda sellesse, et ma ei saanud selle loo puhul õiglast võimalust kommenteerida. Mul ei olnud vähimatki kavatsust üheski etapis piirata pressivabadust või mõjutada seda, mida Yle avaldab või mitte," selgitas Sipilä.