Törnqvisti sõnul on Euroopa Liidu kriisifondi ja Saksamaa raskused laenu saamisel selged märgid selle kohta, et eurotsoon on lagunemas. Euro kukkumine viib mitme panga krahhini, kuid mitte päris maailma lõpuni, ütles Törnqvist Soome rahvusringhäälingu YLE saates „Ajankohtainen Kakkonen“.

Kui Euroopa keskpank hakkab raha trükkima ja eurotsooni stabiliseerimiseks kokku ostma suurt hulka kriisiriikide võlakirju, ei pea Lõuna-Euroopa enam oma majandust korda tegema, leidis Törnqvist. Õiglane oleks, et Euroopa keskpank ostaks kõikide riikide obligatsioone.

„Soome jääb igal juhul pealemaksjaks,“ ütles Törnqvist.

Euro kukkumine oleks Törnqvisti sõnul lõpuks saatuslik vaid Lõuna-Euroopale ja eurotsooni ametnikele. Soomes jääks tarbimine enam-vähem endiseks ja vaba kursiga mark hoiaks ka intressid samal tasemel. Soome tuleks oma valuutaga toime, sest ka Rootsi tuleb.

Euro kukub 80-protsendilise kindlusega, kuid majanduskriis tuleb Törnqvisti sõnul igal juhul. Sellest tullakse välja paremini, kui eurotsooni ebastabiilsusest õnnestub kiiresti lahti saada, ütles Ålandsbankeni esindaja.