Helsingi politsei kinnitas ajalehele Helsingin Sanomat, et ohver sai peksmise käigus lööke ka pea piirkonda. Muidu oli politsei peksmise üksikasjade kohta väga kidakeelne, sest sündmuste uurimine on pooleli.

Politsei kinnitas, et raudteejaama lähedal korraldati 10. septembril Soome Vastupanuliikumise (Suomen Vastarintaliike – SVL) väike meeleavaldus. Politsei ei kommenteeri, kas peksmine ja meeleavaldus olid omavahel seotud.

SVL-i veebilehel avaldati video, mis oli väidetavalt tehtud 10. septembril Helsingi raudteejaama väljakul. Videos oli näha mehi, kes hoiavad SVL-i lippe. Video lõpuosas oli näha ka maas lebavat meest, kelle pea juures oli verd. Pühapäeval SVL-i veebilehele enam ei pääsenud.

Ohvri isa sõnul on videos maas lamav mees tema poeg.

Üks sündmuste ajal väljakul olnud pealtnägija ütles Helsingin Sanomatele, et nägi meeleavaldajate kõrval maas lebanud noort meest, kes oli selgelt saanud löögi pähe. Peksmist või kukkumist ta ei näinud.

Karttuneni sõnul läks tema poeg koos oma sõpradega SVL-i liikmetele nende kohta oma arvamust avaldama.

„Seal tuli mingi mees nende lipukandjate tagant ja peksis mu poja poolsurnuks,“ ütles Karttunen.

Karttuneni sõnul oli tema poeg 28-aastane ning tal ei olnud sidemeid näiteks rassismivastaste organisatsioonidega.

„Ta viidi pärast peksmist teadvusetult Töölö haiglasse, kuid ta sai neljapäeval sealt minema. Reedel sai ta suure ajuverejooksu ja helistas ise hädaabinumbrile. Süda seiskus Meilahti haiglas kell 22 reede õhtul,“ rääkis isa.