Rahikaisele, kes pildi oma blogis avaldas, andis vihje pildi sellisest kasutamisest tema Eesti blogilugeja, vahendas Ilta-Sanomat.

„Sain paraja šoki. Seal see minu nägu siis ilutses,” rääkis Rahikainen, kellelt pildi kasutamiseks luba küsitud ei ole.

Pildi tegi neiu mõned aastad tagasi oma köögiakna juures. „Nad on pildi kaanele sobivamaks kujundanud. Ninarõngas ja üks huulerõngas on ära kustutatud,” kirjeldas Rahikainen, kes pöördus ka politsei poole.

Neiul soovitati ühendust võtta Eesti politseiga, mida ta tegigi. Rahikainen valis Eesti politsei kodulehelt e-posti aadressi ja saatis sellele e-kirja. „Olen püüdnud otsida ka tasuta õigusabibürood, kellelt võiks abi saada.”

Rahikainen rääkis veel, et tagatipuks on Marje Ernitsa raamat, mille kirjastas Eesti Raamat, tüdrukust, kellel on probleemne perekond – isa on alkohoolik ja tüdruk satub kuritegelikule teele. „Kui endal ei ole perekonnaprobleeme, siis on vastik, kui nägu on sellise asjaga seotud.”

„Ilmselt arvatakse, et kui inimene on augustatud ja roosade juustega, siis ta peab olema probleemne. Miks muidu sellise välimusega,” imestab suhtumise üle Rahikainen, kes omandab kõrgharidust.

Rahikainen soovib, et raamatu kaanepilt vahetataks välja ning talle makstaks juhtunu eest hüvitist.

Vaata pilti Vilhelmiinast raamatuga Ilta-Sanomate loost.