Telekanali Nelonen andmeil kahtlustatakse narkopolitseinikke oma informaatorite süütegude varjamises, vahendab Ilta-Sanomat.

Täna tuli ilmsiks, et kaks kolmandikku Helsingi narkopolitseinikest on võtnud haiguslehe.

Siseministeeriumi politseiosakond on hilissuvest saadik uurinud Helsingi narkopolitsei töömeetodeid. Arvatakse, et politseinikud on olnud kurjategijatega liiga soojades suhtetes ning teinud nendega vahetuskaupa info vastu.

Tõenäoliselt on narkopolitsei töötajad kaitsnud oma koputajaid, vaadates nende poolt toime pandud kuritegudele läbi sõrmede. Tõsisemate tegijate puhul on väidetavalt narkopolitseinikud neid hoiatanud teiste politseiüksuste tehtavatest operatsioonidest.

Esmaspäeval selgub, kas riigiprokurör Ari-Pekka Koivisto arvates on narkopolitseinikel lasuvad kahtlused sedavõrd tõsised, et on põhjust alustada eeluurimist.

Neloneni andmeil on eeluurimine aga algamas, sest narkoüksuse juhti ja tema alluvaid kahtlustatkse tõsistes ametialastes rikkumistes.

Info uurimise alustamisest tekitas narkopolitseinike seas aga vastureaktsiooni: 30 narkoüksuse liikmest võtsid paarkümmend haiguslehe.