Esimene helisignaal veealuse objekti kohta saadi esmaspäeva hommikupoolikul kella 11 ajal, mispeale saadeti mitu peaveelaeva piirkonda kontrollima. Alused käisid piirkonda  kontrollimas kaks-kolm korda, vahendas Iltalehti.

"Leidude heli oli tugev ja selge. On tugev põhjus kahtlustada allveelaevu või teisi merealuseid tegevusi," rääkis pressibriifingul Soome mereväe ülem kommodoor Juha Vauhkonen.

Teist korda märgati objekti kella poole kahe ajal öösel. Piirkonnas viibis kolm laeva, nende seas miinijahtija Uusimaa ja rannavalve alus Turva. Häälte jälgimist jätkati umbes pooleteise tunni jooksul, misjärel otsustas miinitõrjuja Uusimaa kella kolme ajal öösel kasutada käsisüvavee hoiatuspomme.

"Seejärel jäid laevad piirkonda valvesse. Nüüd on neile antud käsk naasta kodusadamasse või täita teisi ülesandeid. Me jätkame valvamisega," ütles Vauhkonen, kelle sõnul pole sarnaseid olukordi ette tulnud kuigi sageli. Viimati oli kaks sarnast vaatlust, mil kasutati käsisüvaveepomme, 2004. aastal.

Vauhkonen rõhutas, et pommide kasutamise eesmärk ei olnud võimalikku allveelaeva hävitada, vaid seda hoiatada. "Me ei saa kindlalt väita, et tegu oli allveelaevaga," rääkis Vauhkonen. Ühtlasi pole teada, kust veealune objekt tuli.

Mehe sõnul hakatakse andmeid analüüsima ning see võib võtta päevi või nädalaid.