„Ma ei hakka seda rohkem kommenteerima. Kui ka üks on vastu, ei ole üksmeelt. See on ainus selge reegel, mis Euroopa Liidu sanktsioonireeglites olemas on,“ vastas Soome president Sauli Niinistö Iltalehti esitatud küsimusele.

Niinistö vastas ajakirjanike küsimustele pärast Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) pidulikul kohtumisel kõne pidamist. Kuigi Niinistö keeldus kommenteerimast vastu olnute arvu, ütles ta, et neid oli mitu.

„Ega olnud pooldajaidki väga palju, oli vaikus. Oli palju tahet jätta Soome selle eest üksi vastutama, mis siin toimub, kuigi tegemist oli Euroopa Liidu reeglitega,“ ütles Niinistö.

Niinistö ei usu, et Vene delegaatide eemalejäämisel OSCE kohtumiselt oleks mingit tähtsust selle suhtes, kuidas Ukraina kriis areneb või loodetavasti lõpeb.

Niinistö sõnul ei püüa Soome olla Ukraina kriisis mingi suur lahenduse tooja, kuid ta peab kriisi tagajärgi märkimisväärseteks.

„Kriis on viinud Venemaa ja lääne suhete märkimisväärse halvenemiseni. See mõjutab kõiki, eriti Soomet. Seetõttu on Soome jaoks tähtis hoida Soome ja Venemaa suhteid kuidagimoodi toimimas,“ märkis Niinistö.

Niinistö sõnul on võimalik, et venelasi osaleb reedel korraldataval OSCE riikide mitteametlikul kõrgetasemelisel kohtumisel.