Turu lähedal asuva Masku Hemminki kooli õpilane pani IRC galeriisse üles video, kus ta esineb relvaga. Kooli kodulehel öeldakse, et relvavideo tõttu on kool täna suletud, vahendab Iltasanomat.

Video, kus õpilane esineb stardipüstoliga on galeriist kõrvaldatud. Politsei on asjaga seoses vahistanud 15-aastase poisi.

Täna hommikul tühjendati pommiähvarduse tõttu Kesk-Soome Keuruu koolikeskus. Ajalehe Keskisuomalainen teatel saadeti alates kolmapäevast õpilastele tekstisõnumeid, milles tehti kooli vastu ähvardusi, vahendab Helsingin Sanomat.

Politsei ei ole veel selgusele jõudnud, kust tekstisõnumid pärit on. Koolis õpib umbes 550 õpilast.

Eile tehti ähvardus Lõuna-Savos asuva Joroineni kooli vastu, kus sooritati lõpueksameid. Eksamid viidi üle vallamajja.

Kainuu maakonnas Kajaanis võttis politsei kinni kaks meest. 1990. aastal sündinud mees oli ähvardanud koolis tulistada. Veidi hiljem tabati kohalikus koolis 1985. aastal sündinud mees, kes oli rääkinud personalile tulistamisest ja kooli õhkulaskmisest, teatab Iltalehti.

Põhja-Pohjanmaal Siikajoel vahistati kell 10 hommikul kaks 18-aastast tüdrukut, kes olid jätnud kohaliku põllumajanduskooli pesuruumi ähvarduskirja. Kirjas ähvardati tulistama hakata, kui pesumasin pole kella 11-ks vaba.

Ka pärast Jokela koolitulistamist eelmise aasta novembris tekkis ähvardustelaine koolide vastu. Valeähvarduste eest on määratud mitmeid rahatrahve.