Ringkonnakohus otsustas reedel, et Hussein pääseb vabadusse järgmise aasta septembris. Vabastamise vastu olid kriminaalhooldusamet, Turu vangla ja ka psühhiaatriline vanglahaigla, vahendab Iltalehti.

Kohus põhjendas vabastamist sellega, et süüdimõistetu on vanglas istunud juba 19 aastat ja kuus kuud, mis ületab oluliselt eluaegse vanglakaristuse miinimumaja 12 aastat. Vabastamist toetavateks asjaoludeks peeti vangi õpinguid ja meelemürkide mittetarbimist.

Esimene karistus määrati Husseinile 1993. aastal, kui ta vägistas noaga ähvardades Tamperes 13-aastase tüdruku. Tagajärjeks oli vähem kui kolmeaastane vanglakaristus.

Mees vabanes 1995. aasta sügisel ning ei kulunud rohkem kui kaks kuud, kui ta mõrvas noaga 15-aastase Tampere tüdruku. Mees oli siis abielus ja kahe lapse isa. Ta mõisteti mõrva eest eluks ajaks vangi. Psühhiaatrilise ekspertiisi järgi pani ta mõrva toime endale täielikult aru andes.

Kui Hussein lasti 2005. aastal kolmeks tunniks ilma valveta puhkusele, ründas ta jälle. Seekord oli ohver nelja-aastane laps, keda ta rängalt seksuaalselt kuritarvitas. Kohus lisas selle eest karistuseks aasta ja kolm kuud.