Laaninen ütles, et keskerakonnal on koalitsiooniläbirääkimistel kasu headest suhetest teiste erakondadega, vahendab YLE Uutiset.

„Selles valimiskampaanias on edenetud Juha Sipilä moodi, asjade kaudu. Me ei ole loopinud kive akendesse, nii et nüüd on lihtne valitsust moodustama hakata,“ ütles Laaninen.

Laaninen ei öelnud veel, milliseid erakondi kavatseb keskerakond valitsusse kosida. Küsimusele, kas valimiste teisel kohal on koalitsiooniläbirääkimistel tähtsust, vastas Laaninen, et suurusjärjestus ei ole otsustav faktor.

Põlissoomlased said ühe koha parlamendis rohkem kui koonderakond, kuigi koonderakond sai üleriiklikult rohkem hääli.

„Veidi ebaselge on, kumb on nüüd siis suurem erakond,“ märkis Laaninen.

Peasekretärid olid ühel meelel selle kohta, et kõik variandid uue valitsuse moodustamiseks on veel võimalikud. Põlissoomlaste peasekretäri Riikka Slunga-Poutsalo arvates on suurusjärjestusel siiski tähtsust: „Minu arvates ei saa valitsust moodustada ilma Põlissoomlasteta.“

Slunga-Poutsalo sõnul on Põlissoomlastele koalitsiooniläbirääkimistel tähtsaimad programmiküsimused. Peasekretäri sõnul võiksid Põlissoomlased valitsusse minna isegi koos rohelistega, kui põhiküsimustes kokkuleppele jõutaks.