Viimase aja uudiseid kuninga metsikust elust täiendavad teated Soomest, mille kohaselt on Carl Gustaf veetnud aega mängupõrgutes ja seejuures ka ebaseaduslikes, kirjutab Talouselämä.

„Vähe jäi puudu, et Rootsi õhtulehed ei oleks saanud oma käsutusse teistki mahlakat mänguskandaali. Politseinikud korraldasid kord reidi Stockholmi kõige peenemasse, eliidi seas populaarsesse ebaseaduslikku mängukohta. Reid katkestati kiiresti, kui politseinikud nägid kasiino ukselt, et ruletilauas seisab kroonprints ja tulevane kuningas Carl XVI Gustaf,“ meenutab Salmi.

Salmi sõnul oli Stockholmis 1960. ja 1970. aastate vahetusel kümneid ebaseaduslikke mängupõrguid. Paljud olid ühtlasi striptiisibaarid ja lõbumajad.

Salmi väidab oma raamatus, et põrkas Stockholmi öödes tihti kokku tulevase kuningaga, kes oli kirglik kaardimängija. Meenutused annavad mõista, et tulevane kuningas tundis Stockholmi allilma tüüpe hästi ja liikus nendega samadest kohtades.

„Viimane kord tuli kuningas vastu Šveitsis Gstaadis 2009. aasta sügisel. Elasime samas hotellis Palace. Sõitsime liftis ja ma küsisin temalt: „Hur är läget i Sverige? („Kuidas Rootsis olukord on?“) „Tack, allt är bra,“ („Aitäh, kõik on hästi.“) vastas kunn. Uurisin, kas ta võiks mind mäletada ja mainisin mõnd nime Rootsist. Ahhaa, tuli Kalle Kustale meelde, seal mängukohas nägime. Oled see soomlane, ütles kuningas naeratades. Ta oli seekord liikvel üksi ja lahkus hotelli tagaukse kaudu,“ jutustab Salmi.

Salmi tõusis tagasihoidlikest oludest sadade miljonite suuruse käibega kasiinoäri omanikuks Soomes, Balti riikides ja endises Nõukogude Liidus. Praegu elab ta Monacos.