Soome meteoroloogia instituudi sünoptiku Niko  Tollmani sõnul jääb riigi lõuna- ning läänealadel temperatuur nädala algul jätkuvalt 0 kraadi ringi.

Külmalaine kogub hoogu ja pühapäeval langevad temperatuurid juba -15ni.

Uuel nädalal jõuab külm ka Soome lõunaossa, kus on oodata 15 kuni 20 miinuskraadi, samal ajal kui Lapimaal peaks paukuma juba 30-kraadine pakane.

"Kõige külmem on tõenäoliselt ööl vastu teisipäeva," hindas sünoptik. Tema sõnul taandub külm aga kiiresti ja kolmapäeval on oodata taas plusskraade.

Eestis on oodata kuni 15-kraadist pakast

Esmaspäeva öösel pöördub tuul põhjakaarde ja on tugev. Päeval tõusva õhurõhu foonil saju võimalus väheneb ja tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on kuni -9 kraadi, öösel kohati kuni -12 kraadi.

Teisipäeval tugevneb kõrgrõhuharja mõju. Ilm on olulise sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel kuni -11, kohati -15, päeval kuni -9, saartel kuni -2 kraadi.

Kolmapäeva öösel eemaldub kõrgrõhuhari itta ja Skandinaaviast laieneb madalrõhkkonna serv üle Läänemere.  Hommikul ja päeval sajab kerget lund. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis kuni -7, Ida-Eestis kuni -12, öö hakul võib kohati -15 kraadini langeda, päeval tõuseb Lääne-Eestis kuni 2, Ida-Eestis langeb kuni -8 kraadini.